Doris McGown Beck Angleton (11.4. 195116.4. 1997) bila je pripadnica teksaških otmjenih krugova i žrtva zločina.

Rođena je u porodici inženjera tvrtke Dow Chemical Company, a odrasla je u gradu Lake Jackson u Teksasu. Na Univerzitetu Teksasa je diplomirala logopediju, nakon čega se zaposlila kao učiteljica, a potom kao predstavnica farmaceutske tvrtke.

Godine 1976. se udala za Williama (Willa) Becka, predstavnika tvrtke za prodaju uredskog namještaja. Njen muž se volio kladiti na sportske događaje, te je stupio u kontakt s Robertom Angletonom, jednim od vodećih bukmejkera u Houstonu. Nakon što se Doris srela s Angletonom, razvela se od muža i udala za njega 1982. godine, a 1.8. 1984. mu je rodila blizanke Nicole "Niki" i Alexandru "Ali" Angleton.

Iako je sportsko klađenje u Teksasu bilo izvan zakona, Angleton je stekao veliko bogatstvo, kao i zaštitu od strane houstonske policije, kojoj je zauzvrat dobavljao vrijedne informacije o klijentima iz kriminalnog miljea. S vremenom je Angleton akumulirao dovoljno bogatstva da kupi kuću u River Oaksu, najelitnijoj četvrti Houstona. Njegova supruga je zahvaljujući atraktivnom izgledu i šarmu postala jednim od stupova zajednice, a Angletonovi oličenje savršenog braka.

Međutim, početkom 1997. godine je Doris Angleton, navodno zato što je preko Interneta započela ljubavnu vezu s drugim muškarcem, odlučila pokrenuti brakorazvodnu parnicu, tražeći polovicu zajedničke imovine. Tom prilikom je na vidjelo izašlo da joj je suprug bogatstvo stekao nelegalnim poslovima.

16.4. 1997. je njeno mrtvo tijelo pronađeno u kući, izrešetano mecima. Nedugo nakon toga je zbog nevezane optužbe uhapšen Robertov stariji brat Roger Angleton. Kod njega je policija pronašla audio-vrpcu na kojoj s neidentificiranom osobom, za koju su vlasti vjerovale da je njegov brat, dogovora ubojstvo Doris Angleton.

Ubrzo nakon toga je i Robert Angleton uhapšen pod optužbom da je naručio ubojstvo vlastite supruge. Međutim, početkom 1998. godine je Roger Angleton u zatvoru izvršio samoubojstvo i u oproštajnom pismu priznao zločin, ali i ustvrdio da njegov brat nema ništa s time. Angleton je kasnije na suđenju proglašen nedužnim, ali je zato zbog organizacije ilegalnog klađenja i drugih krivičnih djela osuđen na 12 godina zatvora.

Vanjske veze uredi