Crash Twinsanity

videoigre

Crash Twinsanity je platformska igra o Crashu koja je izašla 2004 za PlayStation 2 i Xbox.

Crash Twinsanity

Izdavač(i) Vivendi Universal Games
Distributer(i) Vivendi Universal Games
Sierra Entertainment
Producent(i) Kirk Scott
David Stalker
Serija Crash Bandicoot
Platform(e) PlayStation 2, Xbox
Medij DVD

Radnja uredi

Crash se mora udružiti sa Dr. Cortexom da bi zaustavio zle blizance papige, Victora i Moritza. Kad je Cortex imao 8 godina napravio je Zraku za Evoluciju i testirao je na blizancima. No, zraka je još bila u fazi testiranja pa je blizance spojila i poslala ih u 10. dimenziju, dimenziju skroz suprotnu našoj. Izloženi radioaktivnošću u toj dimenziji dobili su velike moći. Sada samoproznavi Zli blizanci su otkrili put kako se vratiti u našu dimenziju i to su napravili. Njihov sadašnji plan je da unište Cortexa i N. Sanity otok. Crash se evenutalno ujedinjuje s Cortexom da bi ih zaustavio, a na putu im se pridruži i Cortexova nećakinja, polu robot, polu dijete Nina Cortex. Oni zajedno kreću u 10. dimenziju gdje je dobro loše, i obrnuto.

Likovi uredi

  • Crash Bandicoot - On je prije bio obični bandikut, no Cortex ga je koristio kao eksperiment za svoju Evolucijsku zraku i taj eksperiment nije uspio, i on je mutirao. Često ga viđamo kako se sunča i izležava, no ipak za to nema vremena.
  • Dr. Neo Cortex - On je ludi znanstvenik koji je stvorio Crasha, a u igrama je uglavnom antagonist. Iako Crash uvijek porazi Cortexa i uništi sve njegove planove, sada moraju raditi zajedno da bi se riješili zajedničkih neprijatelja.
  • Nina Cortex - Ona je Cortexova robotička nećakinja. Kad je pokazala znakove dobrote Cortex je njene ruke zamijnio robotičkim i poslao je u školu za Zlu djecu. Još uvijek voli slatke životinje i sada će pomoći ujaku da spasi svijet.
  • Zli blizanci - Oni su glavni zločinci u igri. Oni su dvije mutirane papige iz 10. dimenzije koje su odlučile osvojiti otok N. Sanity. Imaju neobično velike mozgove i napredni arsenal. Crash i Cortex pokušavaju otkiriti zašto su postali zli.
  • Mecha Bandicoot - On je Cortexov najnoviji izum. On je divovski bandikut koji ima plazma pušku i motornu pilu koje mu služe kao oružje.
  • Tikimon - On je moćni tiki bog sa četiri ruke kojeg su probudili blizanci. Otporan je na napada iz vana.
  • Dingodile - On je mutacija između dinga i krokodila koju je stvorio Cortex. On voli čitati Shakespearea, igrati kriket i pržiti male narančaste životinje sa svojim nagrađivanim bacačem plamena.
  • Dr. Nitrus Brio i Nefarious Tropy - Njih dvoje rade skupa. Traže isto blago kao i Cortex, pa će pokušati zaustaviti Crasha i Cortexa pod svku cijenu.
  • Papu Papu - On se može često vidjeti kako izvodi rituale po otoku N. Sanity. U igru on otme Cortexa i zaveže ga za totem.
  • Doktor N. Gin - On sada ima svoj vlastiti ratni brod sa vojskom nosoroga i raketama pomoću kojih tjera Crasha od sebe.
  • Rusty Walrus - On je kuhar na N. Ginovom brodu. Lovi Crasha da bi ga skuhao.

Vanjske veze uredi