Car 54, Where Are You?

Car 54, Where Are You? je američki televizijski sitkom koji se originalno prikazivao na programu mreže NBC od 1961. do 1963. Radnja je pratila komične pustolovine dvojice njujorških policajaca - niskog, koleričnog Gunthera Toodyja (koga je tumačio Joe E. Ross) i visokog, šutljivog Francisa Muldoona (koga je tumačio Fred Gwyne) - koji su radili u fiktivnoj 53. policijskoj stanici.

Car 54, Where Are You?
Formatsitkom
KreatorNat Hiken
NastupajuJoe E. Ross
Fred Gwynne
Kompozitor muzičke temeNat Hiken
John Strauss
Uvodna tema"Car 54, Where Are You?"
Zemlja porijekla SAD
Broj epizoda60
Produkcija
Trajanje30 min.
Producentska kompanija/eEupolis Productions
Emitiranje
Originalni kanalNBC
Originalno prikazivanje17. septembar 1961. – 8. septembar 1963.

Za seriju je bilo karakteristično to da je, za razliku od većine tadašnjih televizijskih sitkoma, snimana na autentičnim lokacijama u New Yorku, kao i da su likovi bili etnički i rasno miješani. Snimana je u crno-bijeloj tehnici, što je ekipi omogućilo da koristi policijske automobile koji su se po boji razlikovali od pravih (zelena umjesto crvene) te nisu mogli uznemiriti građane New Yorka, ali koji su zbog istovjetne nijanse na crno-bijelim ekranima izgledali autentično.

Glumačka postava uredi

 
Fred Gwynne, Joe E. Ross.

Filmski remake iz 1994. godine uredi

Godine 1994. je na osnovu serije snimljen igrani film Car 54, Where Are You?, a u kome je John C. McGinley glumio lik Muldoona, David Johansen lik Toodyja, a nastupala je i Rosie O'Donnell. Snimanje, koje se odvijalo u Torontu, je zapravo dovršeno 1990. godine, ali film nije pušten u distribuciju sve do 1994 zbog bankrota studija Orion Pictures .[1]; Doživio je propast na kino-blagajnama te su ga sasjekli kritičari.

Izvori uredi

Vanjske veze uredi