Bruce Charles Chatwin (13.5. 1940 - 18.1. 1989.) bio je engleski književnik i putopisac.

Bruce Chatwin
Biografske informacije
Rođenjeokolica Sheffielda, Engleska
Smrt18. 1. 1989. (dob: 48)
Nica, Francuska
Nacionalnostbritansko
Obrazovanje
Zanimanjepisac, putopisac, savjetnik za umjetnost i arhitekturu
Opus
1977 - 98
Književne vrstehistorijska proza, putopisi, publicistika, beletristika
TemePatagonija, trgovina robljem, Britanija, Evropa, Afganistan
Inspiracija

Odrastao je u porodici advokata. Nakon prekida studija na Marlborough Collegeu godine 1958. se zaposlio kao nosač u aukcijskoj kući Sotheby's. Tamo se ispostavilo da ima sjajan dar zapažanja, pogotovo po pitanju impresionističke umjetnosti, te je napredovao u firmi sve do položaja direktora.

1965. se oženio za sekretaricu Elizabeth Chandler. Sljedeće godine je pak dao otkaz kako bi se počeo baviti arheologijom. Od 1972. godine počeo više baviti pisanjem, pri čemu se specijalizirao za putopise. Od njegovih putopisnih djela najpoznatija je knjiga In Patagonia, pisao je i romane, od kojih su najpoznatiji On the Black Hill i Utz.

Kao putopisac, Chatwin je stekao slavu i postao član britanskog otmjenog društva. Kao takav je stekao cijeli niz uglednih utjecajnih prijatelja, a kao biseksualac i ljubavnike, uključujući modnog dizajnera Jaspera Conrana. Kasnih 1980-ih se zarazio HIV-om te postao jedna od prvih poznatih ličnosti u Britaniji koje su postale žrtvom te bolesti. Chatwin je, međutim, do same smrti odbio priznati da boluje od nje, zbog čega je bio predmetom kritike.

Djela uredi

Izvori uredi

Vanjske veze uredi