Boško Đurovski

Boško Đurovski (makedonski: Бошко Ѓуровски; rođen 28. decembra, 1961. u Tetovu, u Makedoniji) je nekadašnji jugoslovenski reprezentativac i današnji fudbalski trener. Fudbal je počeo da igra u klubu „Teteks iz Tetova“.

Boško Đurovski
Lični podaci
Datum rođenja 28. decembar 1961.
Mesto rođenja Tetovo (SFRJ)

* Datum aktuelizovanja:
** Datum aktuelizovanja:

Sportska biografija uredi

Fudbalom je počeo da se bavi još kao pionir u FK „Teteks“, odakle je kao omladinac sa nepunih četrnaest godina otišao u beogradsku „Crvenu zvezdu“. Za prvi tim „Zvezde“ debitovao je 1978. godine, sa sedamnaest godina, gde je ostao punih devet sezona, do 1989. godine. Za Crvenu zvezdu je odigrao 509 utakmica i postigao 103 gola. Internacionalac je postao 1989. kada je iz „Zvezde“ prešao u švajcarski „Servet“ u kojem je ostao sve do 1995. godine gde je završio svoju fudbalsku karijeru. Sa „Servetom“ je postao prvak Švajcarske i kao igrač i kao trener.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 4 utakmice. U dresu omladinske reprezentacije odigrao je 25 mečeva, a u mladoj i olimpiskoj 20. Igrao je i za reprezentaciju Makedonije - 8 utakmica i dao 3 gola. Nosio je dres selekcije sveta 1989. na oproštaju legendarnog Zika.

Po završetku švajcarske karijere, vraća se u Srbiju, gde je kao prvi trener vodio obrenovački Radnički Obrenovac, Rad, Srem iz Sremske Mitrovice, PSK Pančevo i Radnički Niš, sa ne baš zapaženim uspehom.

U martu 2007. preuzima funkciju šefa stručnog štaba FK Crvena zvezda (Beograd), nakon ostavke Dušana Bajevića – za vreme utakmice sa novosadskom Vojvodinom (0:3). i sa "crveno-belima" osvaja "duplu krunu" - prvu titulu prvaka Srbije (2006/07), i Kup Srbije 2006/07.Nakon toga dobija otkaz zbog loših igara u Evropi i zajedno sa tadašnjim predsednikom Draganom Stojkovićem odlazi u Japan, gde je i danas pomoćni trener u ekipi Nagoje.