Bhoothnath (Devanagari: भूतनाथ, Urdu: بھوت ناتھ, prevod: "Gospodar duhova") je Bolivud film u kojem glavne uloge pripadaju Amitabh Bachchan i Juhi Chawla sa Shahrukh Khan, Aman Siddiqui, Priyanshu Chatterjee i Rajpal Yadav. Direktor je Vivek Sharma i producent Ravi Chopra, a B. R. Chopra Productions.

Priča je o odnosu između starog čovjeka kojeg igra Amitabh Bachachan i dječaka zvanog Banku. Juhi Chawla igra ulogu djetetove majke a Shahrukh Khan njegovog oca. Oni dolaze da žive u kući Gospodara duhova, Nath Vila u Goi. Banku zove duha duha Anđeo umjesto Boothnath, i njih dvojica postaju prijatelji. Priyanshu igra ulogu Amitabhovog sina u Ravi Choprinom Boothnathu. Film je počeo sa snimanjem 18 oktobra, a ostvaren je 9 maja 2008.2008.[1]

Sadržaj filma uredi

Bhoothnath govori o duhu koji se nalazi u kući u Goi. Duh čije je ime Kailash Nath se nalazi u čistilištu, i on ne dozvoljava nikome da živi u kući, za koju ga vežu sve memorije. Ali onda tu dolazi da živi Banku sa porodicom. Duh ima plan kako da ih prestraši, kako bi oni napustili kuću. Ali on nailazi na devetogodišnjeg Bankua, koji vidi duha kao anđela i njih dvojica se sprijateljuju.

Tu počinje njihovo zanimljivo druženje, jer Boothnath je u mogućnosti da radi magične stvari i to sve pod zahtjevima Bankua.

Priča izgleda da ide u krugu , pošto se film fokusira na avanturama djeteta i duha, sve dok se Boothnathova proslost ne uhvati u koštac sa njim.

Njegov sin dolazi u Indiju kako bi prodao kuću koja mu je ostala poslije oca. Boothnath je jako ogorčen zbog toga, jer on ne želi nipošto da tako bude. Ipak, Bankuovi roditelji, ubjeđuju Nathovog sina da napravi ritual i traži od oca oproštaj. On to i čini, i Boothnath odlazi u raj. Ipak, Banku će ga i kasnije sresti, ali ovaj put to mora da bude tajna, koju će samo njih dvojica dijeliti.

Uloge uredi

Muzika uredi

Bhootnath
Izvođač(i): Vishal-Shekhar
Izdat
maj 2008. (India)
ŽanrFilmski soundtrack
Diskograf
ProducentRavi Chopra
Vishal-Shekhar kronologija
Tashan
(2008)
De Taali
(2008)


Song Singer(s) Duration Notes
Mere Buddy Amitabh Bachchan & Arman Mallik 4.23 Picturised on Amitabh Bachchan & Aman Siddiqui
Hum T Hain Aandhi Koushtuv Ghosh, Aparna Bhagwat, Sharavan Suresh & Sneha Suresh 4:40 uzt njih pjeva cijela škola
Banku Bhaiya Sukhwinder Singh 4.10 na slici Amitabh Bachchan i Aman Siddiqui
Samay Ka Pahiya Hariharan & Sukhwinder Singh 7.19 na slici Amitabh Bachchan ,Aman Siddiqui & Priyanshu Chatterjee
Chalo Jaane Do Amitabh Bachchan, Juhi Chawla 5.06 na slici Aman Siddiqui ,Amitabh Bachchan & Juhi Chawla
Bhootnath Theme Salim-Sulaiman 2.09 Instrumental

Trivia uredi

  • BR Chopra je želio da stvori film Ek Aur Masiha sa Amitabh Bachchanom, Shahrukh Khanom, i Juhi Chawlom kasnih 90 hih, ali film nije nikada snimljen.
  • Adesh Srivastav, Anu Malik, i A.R Rehman su trebali da komponuju muziku za film, ali iz nepoznathi razloga to nisu uradili. Tako da je projekat pripao Vishal-Shekharu da komponuje muziku za film.
  • Tanmay Chaturvedi i Aamir Haafiz, koji su učesnici u Sa Re Ga Ma Pa Little Champs 08 isto kao i Mussarat Abbas iz Sa Re Ga Ma Pa Challenge 2007 su snimili sve pjesme za ovaj film.

Izvori uredi

Vanjske veze uredi