Bette Davis Midler (Honolulu, Havaji, 1. prosinca 1945.), američka komičarka, glumica i pjevačica, fanovima poznatija kao "Božanstvena Gđa M".

Bette Midler
Bette Midler na dodjeli nagrada Grammy, veljača 1990.
Lični podaci
Ime po rođenjuBette Davis Midler
Drugo imeBožanstvena Gđa M (The Divine Miss M)
Datum rođenja1. prosinca 1945.
Mjesto rođenjaHonolulu, Havaji, SAD,
Zanimanjepjevačica, glumica
Muzički rad
Period aktivnosti1965—danas
Žanrpop, rock
Instrumentvokal (mezzo-sopran)
Ostalo
Službene straniceBette Midler

Majka je bila krojačica i domaćica, a otac soboslikar koji je radio u mornaričkoj bazi.

U srednjoj školi bila je omiljena, pa je dobila i neka priznanja. Kasnije nastavlja obrazovanje otišavši na sveučilište, gdje studira dramu, ali samo godinu i pol. U dvadesetoj godini zarađuje prvi novac statiravši u filmu. Nakon toga, odlazi u Hollywood i počinje graditi karijeru.

Snimila je 35 uloga, kako na filmu tako i na televiziji. Do sada je objavila trinaest studijskih albuma, tri albuma uživo, tri kompilacije, četiri soundtracka i niz singlova.

Za svoje pjevačko umijeće dobila je 4 nagrade Grammy, i uvrštena je u Veliku američku pjesmaricu. Osim toga, dobila je tri Emmya, Tony, i dva puta je bila nominiran za Oscara.

Ona i Barry Manilow jedno vrijeme nisu bili u dobrim odnosima, ali su se kasnije pomirili. Bette je udana i ima kćer Sophie.

Kad je počinjala, jedna od njenih gaža bila je i u homoseksualnom kupalištu, ali je ona to odradila profesionalno i ponosna je na slavu koju uživa među homoseksualcima.

Vanjske veze uredi