Benjamin Eugene "Ben" Quayle[2] (5. novembar 1976 -) je američki republikanski političar koji od 2011. zastupa 3. okrug države Arizona u Predstavničkom domu Kongresa.

Ben Quayle
Ben Quayle


Na dužnosti
Dužnost preuzeo 
3. januar 2011
Prethodnik John Shadegg

Rođen/a 5. 11. 1976. (1976-11-05) (dob: 47)
Fort Wayne[1]
Politička stranka Republikanska stranka
Rodbina Dan Quayle (otac)
Marilyn Quayle (majka)
Tiffany Crane Quayle (supruga)
Everett Quayle (kćer)
Prebivalište Phoenix
Alma mater Duke University (B.A.)
Vanderbilt University
Law School
(J.D.)
Zanimanje advokat
Religija kršćanin[1]
Website Congressional website

Rodio se u Fort Wayneu tri dana nakon što je njegov otac, republikanski političar Dan Quayle, prvi put izrabran u Kongres 1976. Tokom Reaganove administracije je često posjećivao Bijelu kuću kao dijete, a otac mu je od 1989. do 1993. služio kao potpredsjednik SAD.

Godine 1998. je diplomirao historiju na Duke University a 2002. diplomirao pravo na Pravnom fakultetu Univerziteta Vanderbilt. Prije bavljenja politikom je radio kao advokat u firmama Schulte Roth & Zabel i Snell & Wilmer, prije nego što je osnovao poduzeće Tynwald Capital, specijalizirano za preuzimanje i brigu o malim poduzećima.[3] Također je bio jedan od osnivača zaštitarske kompanije APG-Southwest, kojoj je služio kao izvršni direktor ogranka u Arizoni[4]

Prije početka bavljenja politikom, Quayle je bio jedan od suradnika kontroverznog web-portala "DirtyScottsdale.com", preteče današnjeg TheDirty.com, posvećenog noćnom životu i ogovaranju bogatih i slavnih stanovnika Scottsdalea. Quayle je za portal pisao pod pseudonimom "Brock Landers".

Godine 2010. je zajedno s ocem na Fox Newsu objavio kako će se kandidirati za mjesto kongresnika. 24. augusta 2010. je, iako s većinom od samo 22 %, uspio izboriti mjesto republikanskog kandidata na predizborima. Iako je za vrijeme izbora "provaljena" njegova karijera u DirtyScottsdale.com, i iako je Quayle nakon poricanja priznao suradnju s portalom, u novembru iste godine je uspio poraziti demokratskog kandidata Johna Hulburda i biti izabran u Kongres.

Godine 2012. je, temeljem novog popisa stanovništva, došlo do reorganizacije kongresnih izbornih okruga u Arizoni, te se Quayle natjecao u novom - 6. izbornom okrugu. Na republikanskim predizborima je poražen od David Schweikerta, te će tako njegov mandat prestati početkom sljedeće godine.

Izvori uredi

Vanjske veze uredi