Arnold Wienholt Hodson

Sir Arnold Wienholt Hodson, KCMG (Bovey Tracey, 1881. - New York, New York, 26. svibnja 1944.) je bio britanski kolonijalni upravitelj koji je služio kao guverner Falklandskih otoka, Sijere Leone i Zlatne Obale. Prije nego je postao upravitelj, Hodson je bio član nekoliko britanskih misija u Africi.

Sir Arnold Wienholt Hodson
Arnold Wienholt Hodson

Arnold Wienholt Hodson (desno)


Mandat
1926. – 1930.
Prethodnik John Middleton
Nasljednik James O'Grady

Mandat
1931. – 1934.
Prethodnik  Joseph Aloysius Byrne
Nasljednik Henry Monck-Mason Moor

Mandat
1934. – 1941.
Prethodnik  Shenton Thomas
Nasljednik Alan Burns

Rođenje 1881.
Ujedinjeno Kraljevstvo Bovey Tracey, Ujedinjeno Kraljevstvo
Smrt 26. svibnja 1944.
Sjedinjene Američke Države New York, NY, Sjedinjene Države
Supružnik Elizabeth Hay

Prvi put, Hodson je guverner postao 1926. godine i to na Falklandskim otocima. Funkciju je obavljao četiri godine, a u tom periodu je u njegovu čast imenovan Mount Hodson, najviši vrh na otoku Visokoi, u sklopu otočja Sandwich. Njegova najveća zasluga tokom guvernerskog mandata bilo je radijsko povezivanje samih Falklandskih otoka kao i cijelog otočja s Britanijom. Telekomunikacijsko povezivanje ostvario je u suradnji s BBC-jem.

Taj je posao nastavio i u Sijeri Leone, gdje je premješten 1931. godine. Tu je dobio nadimak "Sunčani Guverner", a 7. svibnja 1934. godine otvorio je i RTV servis u Sijeri Leone. Iste godine proglašen je i vitezom. Svoj poljednji guvernerski mandat odradio je u Zlatnoj Obali.

Bio je oženjen Elizabeth Charlotte Sarah Hay, s kojom je imao dvije kćeri (Rosemary i Elizabeth).