Apuesta por un amor

Apuesta por un amor je meksička telenovela produkcijske kuće Televisa originalno emitovana tokom 2004. i 2005. godine. Predstavlja rimejk kolumbijske telenovele La potra Zaina iz 1993. godine.

Apuesta por un amor
Žanrmelodrama
ScenarioBernardo Romero Pereiro
RežijaSergio Cataño
Alfredo Gurrola
Benjamin Cann
NastupajuPatricia Manterola
Juan Soler
Roberto Palazuelos
Alejandra Ávalos
Eric del Castillo
Monika Sánchez
Jorge Vargas
Fabián Robles
Manuela Imaz
Zemlja porijekla Meksiko
Broj epizoda115
Produkcija
Producent(i)Angelli Nesma
Emitiranje
Originalni kanalEl Canal de las Estrellas
Originalno prikazivanje25. oktobar 2004. – 22. april 2005.

U Srbiji se prikazivala na Televiziji Pink tokom 2005. godine pod naslovom Ljubav je kocka, a u Hrvatskoj na programu Nova TV pod naslovom Ljubav na kocki.

Sinopsis uredi

Hulija Montanjo je ponosna i snažna mlada žena. Lepotica je San Gasparija - neuglednog gradića koji je osnovao Hulijin otac don Hulio. Don Hulio je najbogatiji i najmoćniji zemljoposednik u gradu. Hulija je preuzela upravljanje nad porodičnim imanjem, s obzirom da je njen nemarni brat Alvaro lenji pijanac koji za sebe smatra da je iznad zakona. Najmlađa u porodici je Soledad, nevino mlado biće zanemareno od don Hulija, koje traži utočište u svojim fantazijama. Don Hulio i njegov prijatelj Ignasio oduvek žele da se njihova deca venčaju, kako bi spojili svoja bogatstva i posede. Ali Hulija je raskinula zaruke sa Fransiskom, kada je saznala da je on vara sa Evom, lokalnom bludnicom. Od tada mnogi žele osvojiti njeno srce, ali Hulija je oprezna kada su u pitanju muškarci i gleda na njih sa prezirom.

Don Hulio je zaljubljen u Kasandru, gramzljivu ženu kojoj je stalo samo do novca. Ona živi u Meksiko Sitiju, voli kockanje sa velikim ulozima i veći broj povremenih ljubavnika. To se promeni kada upozna Gabrijela, kojim ubrzo postane opsednuta. Tokom privatne partije pokera, koju ona dogovori, Gabrijel osvoji Ignasijovo imanje. Iako ga gubitnik moli za vreme da skupi novac i vrati imanje, Gabrijel odlazi u San Gaspar kako bi video šta da dobio na kocki. Tada upoznaje Huliju i među njima se rađa trenutna privlačnost. Gabrijel sada ima pravi razlog za ostanak. Hulija je, međutim, uznemirena osećanjima koje je Gabrijel pobudio u njoj. Probuđena je i Kasandrina ljubomora, koja nastoji da okrene don Hulija protiv veze njegove ćerke i doseljenika. Kasandra želi sve – brak sa Hulijom i Gabrijela za ljubavnika. Ignasio, ipak, ne uspeva pronaći novac za povratak svoje imovine i Gabrijel se doseljava na imanje u San Gasparu. Besni don Hulio koristi svoj uticaj na sugrađane kako bi mu život učinio nemogućim. Gabrijel se nastoji svim sredstvima boriti protiv toga, istovremeno želi da pridobije naklonost don Hulija i ljubav njegove ćerke za kojom čezne.

Uloge uredi

Glumci Likovi
Patrisija Manterola Hulija
Huan Soler Gabrijel
Erik del Kastiljo Ćepe
Roberto Palazuelos Francisko
Monika Sančez Eva
Horhe Vargas Hulio
Dasija Gonzalez Nana Klara
Roberto Baljesteros Marko
Sokoro Bonilja Lazara
Toni Bravo Kamilo
Arsenio Kampos Ignasio
Maleni Morales Ester
Alfonso Ituralde Homer
Roberto D' Amiko Otac Hesus
Hajime Lozano Braulio
Husto Martinez Makario
Hektor Saez Kajetano
Fernando Robles Marsijal
Alehandro Rabago Lorenso
Fabijan Robles Alvaro
Hose Marija Tore Luis
Franciska Giljen Matilde
Hulio Manino Leandro
Lorena Enrikez Soledad
Huan Anhel Esparsa Samuel
Benjamin Rivero Ramon
Alehandra Avalos Kasandra
Susana Lozani Marsela
Elsa Navarete Lusero
Rafael Gojiri Aurelio
Manuel Benitez Pedro
Memo Dorantes Hasinto
Margarita Ambriz Irasema
Karmen Besera Nađa
Rafael del Viljar Domingo
Manuela Imaz Grasija
Han Felipe
Tere Lopez-Tarin Ivana
Marko Munjoz Dr. Sebastijan
Gustavo Roho Advokat De la Rosa
Rikardo Vera Melesio

Vanjske veze uredi