Antony and the Johnsons

Antony and the Johnsons je njujorški muzički sastav, čiji je glavni član Antony Hegarty.

Anthony and the Johnsons
Muzički rad
ŽanrBarokni pop, indie pop, dark cabaret
Diskografska kućaSecretly Canadian
Rough Trade
Članovi
Trenutni članovi
Antony Hegarty
Julia Kent
Todd Cohen
Jeff Langston
Joan Wasser
Maxim Moston
Rob Moose
Ostalo
Službene stranicehttp://www.antonyandthejohnsons.com/

Istorija uredi

Britanski eksperimentalni muzičar, David Tibet iz grupe Current 93 kada je čuo demo snimke, ponudio je Antonyju da snimi album za njegovu kuću Durtro. Prvi album Antony and the Johnsons objavljen je 1998. Godine 2001. izdali su EP I Fell in Love with a Dead Boy. Kada je Hal Willner čuo EP i predstavio ga Lou Reedu, Reed je odlučio da Antonyja angažuje za svoj novi projekat The Raven. Dobijajući veću pažnju, Antony je potpisao ugovor sa kućom Secretly Canadian, za koju su izdali novi EP, The Lake, na kome u jednoj pesmi gostuje Lou Reed. Secretly Canadian ponovo objavljuje i prvi njihov album, sada za veće tržište.

Njihov drugi album I Am a Bird Now (2005) dobio je veću pažnju mainstream publike i osvojio je Mercury Music Prize za najbolji album u 2005.

Jedna od prisutnih tema u njihovoj muzici je život transrodnih osoba, kao u pesmi For Today I Am A Boy, u kojoj dečak izražava nadu da će porasti u ženu.

Antony je 2006. nastupao u filmu Leonard Cohen: I’m Your Man, pevajući Cohenovu pesmu If It Be Your Will.

Štampa ih pominje kao deo pokreta New Weird America.

Neobičan glas Antony Hegartyja često se poredi sa glasovima Aaron Nevillea i Nine Simone. Antony ima veliki broj fanova u muzičkoj industriji, među kojima su Kate Bush, Björk, Philip Glass, Marc Almond, Devendra Banhart, Diamanda Galás, Kembra Pfahler i Laurie Anderson, kao i Lou Reed, Rufus Wainwright i Boy George, koji sugostujući vokali na I Am a Bird Now.

Novembra 2006. bend je imao uspešnu evropsku turneju, koja je bila multimedijalna saradnja sa Charles Atlasom, koja se fokusirala na teme transformacije i metamorfoze[1]. Nova turneja najavljena je za kraj juna i jul 2007.

Treći album Antonyja se očekuje početkom 2008. godine.

Diskografija uredi

Studijski albumi uredi

EP-evi i singles uredi

Live albumi uredi

Nagrade i nominacije uredi

Izvori uredi

Vanjske veze uredi