Alessandra Ambrosio

(Preusmjereno sa stranice Alesandra Ambrozio)

Alessandra Corine Ambrósio (Erechim, Rio Grande do Sul, 11. april 1981.) je brazilski fotomodel.

Alessandra Ambrosio

ImeAlessandra Corine Ambrósio
Datum rođenja 11. 4. 1981. (1981-04-11) (dob: 43)
Mesto rođenja Brazil Erechim, Rio Grande do Sul, Brazil
Visina 178 cm
Boja kose smeđa
Boja očiju smeđa
Mere 86-64-87 cm
Nadimak Ale
Prezentacija

Rani život uredi

Alessandra Ambrosio je rođena 11. april 1981. godine u Erechimu u Brazilu. Njeni roditelji, koji su italijanskog i poljskog porekla, poseduju benzinsku pumpu. S jesanajesta godina imala je estetsku operaciju uši, ali je nakon dva godine došlo do komplikacija. U 2006. godine pojavila se u TV-emisiji The Tyra Banks Show, gdje je rekla da je operacija bila loše iskustvo i da ju je obeshrabrila od ponovnih pokušaja neke plastične operacije.

Karijera kao model uredi

Prvo pojavljivanje bilo je na naslovnici brazilskog magazina Elle. Od tada se pojavila u reklamama za robne marke kao što su Christian Dior, Giorgio Armani i Ralph Lauren. Radila je kolekcije za modne kuće kao što su Prada, Chanel i Oscar de la Renta. Pojavila se u mnogim važnim časopisima, uključujući Cosmopolitan, Elle, GQ, Harper's Bazaar, Marie Claire, Ocean Drive, Vogue i jedini je model koji se pojavio na naslovnici magazina Glamour u SAD-u 2006. godine.

U 2005. godine na modnoj reviji modne kuće Victoria's Secret, nosila je donji veš u potpunosti izrađen od slatkiša za kolekciju „Seksi ukusno“ sa svojim koleginicama Adriana Lima, Doutzen Kroes i drugim. Učestvovala je na modnoj reviji ove kuće 2008. godine samo tri meseca nakon porođaja. U 2009. godine otvorila je modnu reviju kuće Victoria's Secret sa velikim krilima u obliku zvezde.

Televizijska i filmska pojavljivanja uredi

Alessandra Ambrosio se nekoliko puta pojavljivala na televiziji. U 2006. godine imala je sporednu ulogu u filmu Casino Royale, gde je glumila teniserku. Takođe se pojavila i u seriji How I Met Your Mother u 26. novembra 2007. zajedno sa svojim kolegicama anđelima Adriana Lima, Marisa Miller, Miranda Kerr i Heidi Klum.

Lični život uredi

Alessandra i kalifornijski biznismen Jamie Mazur s u 24. avgusta 2008. dobili svoje prvo dete, kćerku po imenu Anja Louise Ambrosio Mazur u Florianopolisu u Brazilu. Rodila je sina po imenu Noah Phoenix Ambrosio Mazur u 7. maju 2012.

Vanjske veze uredi